2021-03-06 12:20:46• hírek • Refszatmar.eu

Nem hivatalos egyházlátogatás Szamosdarán

A Szatmári-síkságon Szatmárnémetitől nyugatra, a Szamos jobb partján, a román-magyar határ mellett található Szamosdara.

A mintegy 1100 főt számláló falu közel fele református vallású. Versényi István református lelkipásztor 2006 óta szolgál a gyülekezetben, akit csütörtökön délben látogatott meg Király Lajos esperes, Kiss József főjegyző és Rácz Ervin sajtóreferens.

A lelkipásztor vendégeit körbe vezetve elmondta, hogy a templomot belül már 2008-ban újrafestették, majd az utóbbi években kívül is sikerült felújítani a templomot. Új tető került a templomra és a parókiára is. A parókia külső és belső felújítása mellett a nyílászárókat is kicserélték. A parókia alagsorában levő gyülekezeti termet is rendbe tették. Az udvaron filagóriát építettek, mely a szabadtéri istentiszteletek idején áldássá vált. Többek között még a csatornázást is megoldották és temetőt kerítettek el.

Isten segítségével, a hívek adományai, a gyülekezeti tagok és presbiterek közmunkája, lelkes hozzáállása nyomán érték el ezeket az eredményeket. A Magyar- és Román Állam támogatása mellett, ahogy és amikor tudott a helyi Polgármesteri Hivatal is segített.

A négy fős család által lakott parókián méltán áll az józsuéi Ige: „Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk” (Józsué 24,15)



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: